Kategorije

7. april 2011

Zaslužek z oglasi


Med surfanjem po internetu nas ves čas spremljajo oglasi. Vsi želijo naš klik. Tako lastniki strani, kot tudi oglaševalci.

Z oglasi se da tudi kaj zaslužiti. Seveda pa je za to najprej potrebno vzpostaviti spletno stran z neko tematiko.
Potem se lahko registriramo pri enem izmed ponudnikov spletnega oglaševanja.

Nekateri slovenski ponudniki so:


Registrirati se je potrebno kot založnik. Po registraciji izberemo kakšen oglasni blok želimo prikazovati, ga postavimo na spletno stran in počakamo na njihovo odobritev.

Potem se začne zabavni del.

Z vsakim klikom na oglas smo plačani po določeni tarifi (pri ADpartnerju to znaša 0.1225€).
Torej, več ljudi kot klikne na oglas na naši strani, več dobička imamo.
Izplačilo pa lahko pri večini zahtevamo šele, ko dosežemo neko večjo vrednost na računu. Običajno je to 40 ali 50€.

Katerega izbrati?
Googlov Adsense je zalo mamljiv, saj izplačila na klik variirajo glede na kakovost klika. Le ta lahko dosežejo tudi 20$.
A zaenkrat Google še ne ponuja storitve stranem v slovenskem jeziku.


Tako da bo potrebno izbrati enega slovenskega ponudnika. V bistvu niti ni važno, katerega izberemo, je pa fino, da izberemo le enega, sicer se nam dobiček steka k dvem različnim ponudnikom in s tem posledično tudi kasneje pridemo do vsote, vredne izplačila.

Se pa splača pomisliti na vzpostavitev spletne strani v angleščini in tako postati zanimiv tudi za Googlov Adsense.

2 komentarja:

memdrezje pravi ...

Zanimivo. Sam o oglaševanju sam sicer nimam veliko pojma vem pa da ne gre zlahka. Trenutno uporabljam httpool in čakam tistih 40 evrov, hehe, ki gredo zelo počasi, res pa da imam mojo spletno stran oziroma blog odprto šele od februarja. Najboljši zaslužek pa je, se mi zdi brez posrednikov, torej oglašuješ direktno nekega ponudnika. In seveda najboljši oglas je oglas v obliki objave, saj ga tako dejansko klikne več ljudi. Vendar tukaj ne vem točno, ali se to že imenuje prikrito oglaševanje, ki naj bi bilo prepovedano ali kako??
Misel: Z oglasi se da zelo težko živeti (v Sloveniji majhen trg, v svetu velika konkurenca), se pa da zaslužiti za kakšen sladoled, pivo :)
Še eno vprašanje: Kako narediš da lahko kdo komentira z ime/URL in brez anonimno? hvala :)

Namaad pravi ...

Pozdravljen!
Jaz tudi trenutno še čakam na tistih 40€, od katerih bo bore malo, ker se bo obračunal še davek.

Ja, to da oglašuješ direktno nekega ponudnika je sicer super, ker se lahko oglasni prostor drago proda, ampak je pa tudi potrebno imeti nekaj pogajalskih spretnosti. In pa seveda veliko obiskanost spletnega mesta.

Glede oglaševanja v obliki objave se mi pa zdi da je to povsem legalno.
Navsezadnje je marsikdo vključen v partnerske programe večjih podjetij(amazon), ki jim obljubljajo določene odstotke od cene izdelka, ki ga kupi nekdo, ki je prišel s strani osebe v partnerskem programu.
In ti partnerji potem pišejo članke na svojih blogih, kjer izključno promovirajo nek izdelek, zato da ga potem kupi čim več ljudi.

O tem bom tudi pisal v eni izmed naslednjih objav.

Z oglasi v Sloveniji res ni nekega blaznega biznisa. Je pa precej drugače v mednarodnih vodah, kjer kraljuje AdSense, katerega oglasi so običajno precej bolj relevantni glede na vsebino, kot pa oglasi slovenskih ponudnikov(AdSense gleda na piškotke in vsebino objav). Zato jih običajno klikne tudi več ljudi.

Je pa res, da je služenje denarja na internetu lahko res težaško delo.

Pa še glede komentarjev. Kot vem, se da vse to naštimati v nastavitvah->komentarji.

P.s.:Super portal imaš, sem ga ravno pred nekaj urami gledal. Pa tudi oglasi na njemu se mi zdijo primerno oblikovani in pozicionirani ;-)

Objavite komentar

Cookie Consent